Franquette : Nuc Altoit : Anul 2

Disponibilitate: În stoc

Vizualizare generală rapidă

“Franquette” este un soi frantuzesc de vigoare medie, descoperit in anul 1800, cu port semi-erect spre erect, o inaltime la maturitate intre 12 si 20 metri si un diametru al coroanei intre 5 si 8 m in functie de tipul de taiere aplicat. Nucul “Franquette” este un soi cu acelasi tip de fructificare ca si Chandler-ul, adica pe crengutele terminale, insa cu o rezistenta mai mare la boli si daunatori. Face fata gerului din tara noastra. infloreste cel mai tarziu la inceputul lunii Mai, deci nu poate sa fie surprins de gerul si bruma de primavara. Este recomandat pentru zonele reci, depresionare, la deal si la munte. In functie de sistemul de cultura ales distantele de plantare recomandate sunt de : 8m x 8m ; 8m x 7m ; 7m x 7m ; sau 8m x 5m . Cantitatea de puieti necesara pentru o suprafata de 1 Ha in sistemul de plantare intensiv este de 156 – 250 de pomi. Perioada de coacere a fructului este cuprinsa intre 10 si 20 octombrie. Miezul fructului are forma alungita, culoare galben aprins si gust foarte placut , dulce si usor mieros. Fructul are o greutate medie de 9 - 12g , o coaja subtire, bine sudata si un diametru mediu de 28 – 32 mm. In functie de densitatea de plantare cat si de cat de bine sunt fertilizati si irigati, productivitatea soiului, la 10 ani de la plantare, este de 10 kg nuci/pom. Estimarea productiei medii la hectar se face in functie de schema de plantare adoptata. Fructul este ferit de ingheturile tarzii datorita infloritului tardiv. Ramane cel mai productiv soi cu fructificatie terminala, bineinteles dupa Chandler. Necesita un sol bine drenat, un PH al solului de 5.6-7.8% si un continut de humus mai mare de 2%. Saptamanal are nevoie de 20-30 de litri de apa din luna mai pana in septembrie. La plantare un este recomandat folosirea niciunui ingrasamant natural deoarece acesta poate reprezenta un focar de infectie. La pregatirea solului inainte de plantarea puietilor se recomanda sa se administreze 200 kg de Azot/ha sau 100 kg/ha ingrasamant NPK echilibrat 15-15-15 si Uree intre procesul de arat si discuit. In primii ani de la plantare taierile de formare trebuie efectuate primavara devreme sau toamna. In luna aprilie se efectueaza prima taiere la o inaltime de 0.8 – 1.2m de la sol. Pe pomul matur , pentru o buna circulatie a aerului nici o creanga un ar trebui sa se situeze la o inaltime mai mica de 1.5m de la sol. Taierea de formare este cea mai important actiune care asigura o crestere si o fructificare abundenta.
Pomii pe care vi-i punem la dispozitie sunt din anul 2 si au la livrare inaltimea de 1.5m.

Pentru infiintarea de livezi va rugam sa ne contactati. Detinem toate certificatele pentru infiintare de livezi cu fonduri Europene. Beneficiati de reduceri pentru comenzi mai mari de 50 de bucati.


Only 6 left
15,15 €
SAU

Franquette : Nuc Altoit : Anul 2

Mai multe vizualizări

Detalii

“Franquette” este un soi frantuzesc de vigoare medie, descoperit in anul 1800, cu port semi-erect spre erect, o inaltime la maturitate intre 12 si 20 metri si un diametru al coroanei intre 5 si 8 m in functie de tipul de taiere aplicat. Nucul “Franquette” este un soi cu acelasi tip de fructificare ca si Chandler-ul, adica pe crengutele terminale, insa cu o rezistenta mai mare la boli si daunatori. Face fata gerului din tara noastra. infloreste cel mai tarziu la inceputul lunii Mai, deci nu poate sa fie surprins de gerul si bruma de primavara. Este recomandat pentru zonele reci, depresionare, la deal si la munte. In functie de sistemul de cultura ales distantele de plantare recomandate sunt de : 8m x 8m ; 8m x 7m ; 7m x 7m ; sau 8m x 5m . Cantitatea de puieti necesara pentru o suprafata de 1 Ha in sistemul de plantare intensiv este de 156 – 250 de pomi. Perioada de coacere a fructului este cuprinsa intre 10 si 20 octombrie. Miezul fructului are forma alungita, culoare galben aprins si gust foarte placut , dulce si usor mieros. Fructul are o greutate medie de 9 - 12g , o coaja subtire, bine sudata si un diametru mediu de 28 – 32 mm. In functie de densitatea de plantare cat si de cat de bine sunt fertilizati si irigati, productivitatea soiului, la 10 ani de la plantare, este de 10 kg nuci/pom. Estimarea productiei medii la hectar se face in functie de schema de plantare adoptata. Fructul este ferit de ingheturile tarzii datorita infloritului tardiv. Ramane cel mai productiv soi cu fructificatie terminala, bineinteles dupa Chandler. Necesita un sol bine drenat, un PH al solului de 5.6-7.8% si un continut de humus mai mare de 2%. Saptamanal are nevoie de 20-30 de litri de apa din luna mai pana in septembrie. La plantare un este recomandat folosirea niciunui ingrasamant natural deoarece acesta poate reprezenta un focar de infectie. La pregatirea solului inainte de plantarea puietilor se recomanda sa se administreze 200 kg de Azot/ha sau 100 kg/ha ingrasamant NPK echilibrat 15-15-15 si Uree intre procesul de arat si discuit. In primii ani de la plantare taierile de formare trebuie efectuate primavara devreme sau toamna. In luna aprilie se efectueaza prima taiere la o inaltime de 0.8 – 1.2m de la sol. Pe pomul matur , pentru o buna circulatie a aerului nici o creanga un ar trebui sa se situeze la o inaltime mai mica de 1.5m de la sol. Taierea de formare este cea mai important actiune care asigura o crestere si o fructificare abundenta. Pomii pe care vi-i punem la dispozitie sunt din anul 2 si au la livrare inaltimea de 1.5m.

Pentru infiintarea de livezi va rugam sa ne contactati. Detinem toate certificatele pentru infiintare de livezi cu fonduri Europene. Beneficiati de reduceri pentru comenzi mai mari de 50 de bucati.

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.