Chandler : Nuc Altoit : Anul 2

Disponibilitate: Stoc terminat

Vizualizare generală rapidă

Soiul “Chandler” a fost introdus in anul 1979 de catre Universitatea din California ca un soi de nuc cu infrunzire si inflorire tarzie si fructificare pe ramuri laterale de 85-90%. Inflorirea tarzie reduce considerabil posibilele daune cauzate de ingheturile tarzii. Inflorirea are loc in perioada 1 - 20 aprilie si este de tip protogin (florile feminine infloresc mai devreme decat cela masculine). Este un soi auto-polenizator insa pentru randament mai bun se recomanda plantarea lui impreuna cu soiul Franquette.
Chandler este recunoscut ca avand cea mai mare productivitate ca soi normal altoit si doar Lara (care nu se poate cultiva in Romania) il depaseste. Din punct de vedere al productiei, aceasta specie debuteaza din anul 4, iar cantitatea obtinuta la maturitate este de aproximativ 4 tone de nuci la ha.
Soiul “Chandler” este un soi de vigoare mijlocie ce poate atinge la maturitate inaltimi intre 12 si 20m, iar in functie de tipul de taiere coroana poate avea un diametru de 5 – 8 m.
In functie de sistemul de cultura ales distantele de plantare recomandate sunt de : 8m x 8m ; 8m x 7m ; 7m x 7m ; sau 8m x 5m . Cantitatea de puieti necesara pentru o suprafata de 1 Ha in sistemul de plantare intensiv este de 156 – 250 de pomi. Perioada de coacere a fructului este cuprinsa intre 25 septembrie si 10 octombrie.
Dimensiunile nucii sunt cuprinse intre 32-36mm, greutatea intre 11 si 13.7g iar grosimea cojii este destul de mica. Miezul este dechis la culoare, carnos si usor de extras.
In functie de densitatea de plantare dar si de fertilizarea si irigarea puietilor (recomandat 20-30 litri/saptamana din mai pana in septembrie), in anul 5 de la plantare se poate obtine o productie de 10 kg de miez de nuca/pom.
Necesita un sol bine drenat cu un PH cuprins intre 5.6 si 7.8 si continut de humus mai mare de 2%. La plantare un este recomandat folosirea niciunui ingrasamant natural deoarece acesta poate reprezenta un focar de infectie. La pregatirea solului inainte de plantarea puietilor se recomanda sa se administreze 200 kg de Azot/ha sau 100 kg/ha ingrasamant NPK echilibrat 15-15-15 si Uree intre procesul de arat si discuit.
In primii ani de la plantare taierile de formare trebuie efectuate primavara devreme sau toamna. In luna aprilie se efectueaza prima taiere la o inaltime de 0.8 – 1.2m de la sol. Pe pomul matur , pentru o buna circulatie a aerului nici o creanga un ar trebui sa se situeze la o inaltime mai mica de 1.5m de la sol. Taierea de formare este cea mai important actiune care asigura o crestere si o fructificare abundenta.
Pomii pe care vi-i punem la dispozitie sunt din anul 2 si au la livrare inaltimea de 1.5m.

Pentru infiintarea de livezi va rugam sa ne contactati. Detinem toate certificatele pentru infiintare de livezi cu fonduri Europene. Beneficiati de reduceri pentru comenzi mai mari de 50 de bucati.


15,20 €

Chandler : Nuc Altoit : Anul 2

Mai multe vizualizări

Detalii

Soiul “Chandler” a fost introdus in anul 1979 de catre Universitatea din California ca un soi de nuc cu infrunzire si inflorire tarzie si fructificare pe ramuri laterale de 85-90%. Inflorirea tarzie reduce considerabil posibilele daune cauzate de ingheturile tarzii. Inflorirea are loc in perioada 1 - 20 aprilie si este de tip protogin (florile feminine infloresc mai devreme decat cela masculine). Este un soi auto-polenizator insa pentru randament mai bun se recomanda plantarea lui impreuna cu soiul Franquette. Chandler este recunoscut ca avand cea mai mare productivitate ca soi normal altoit si doar Lara (care nu se poate cultiva in Romania) il depaseste. Din punct de vedere al productiei, aceasta specie debuteaza din anul 4, iar cantitatea obtinuta la maturitate este de aproximativ 4 tone de nuci la ha. Soiul “Chandler” este un soi de vigoare mijlocie ce poate atinge la maturitate inaltimi intre 12 si 20m, iar in functie de tipul de taiere coroana poate avea un diametru de 5 – 8 m. In functie de sistemul de cultura ales distantele de plantare recomandate sunt de : 8m x 8m ; 8m x 7m ; 7m x 7m ; sau 8m x 5m . Cantitatea de puieti necesara pentru o suprafata de 1 Ha in sistemul de plantare intensiv este de 156 – 250 de pomi. Perioada de coacere a fructului este cuprinsa intre 25 septembrie si 10 octombrie. Dimensiunile nucii sunt cuprinse intre 32-36mm, greutatea intre 11 si 13.7g iar grosimea cojii este destul de mica. Miezul este dechis la culoare, carnos si usor de extras. In functie de densitatea de plantare dar si de fertilizarea si irigarea puietilor (recomandat 20-30 litri/saptamana din mai pana in septembrie), in anul 5 de la plantare se poate obtine o productie de 10 kg de miez de nuca/pom. Necesita un sol bine drenat cu un PH cuprins intre 5.6 si 7.8 si continut de humus mai mare de 2%. La plantare un este recomandat folosirea niciunui ingrasamant natural deoarece acesta poate reprezenta un focar de infectie. La pregatirea solului inainte de plantarea puietilor se recomanda sa se administreze 200 kg de Azot/ha sau 100 kg/ha ingrasamant NPK echilibrat 15-15-15 si Uree intre procesul de arat si discuit. In primii ani de la plantare taierile de formare trebuie efectuate primavara devreme sau toamna. In luna aprilie se efectueaza prima taiere la o inaltime de 0.8 – 1.2m de la sol. Pe pomul matur , pentru o buna circulatie a aerului nici o creanga un ar trebui sa se situeze la o inaltime mai mica de 1.5m de la sol. Taierea de formare este cea mai important actiune care asigura o crestere si o fructificare abundenta. Pomii pe care vi-i punem la dispozitie sunt din anul 2 si au la livrare inaltimea de 1.5m.

Pentru infiintarea de livezi va rugam sa ne contactati. Detinem toate certificatele pentru infiintare de livezi cu fonduri Europene. Beneficiati de reduceri pentru comenzi mai mari de 50 de bucati.

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.